Blog navigation
Posted in: Inšpirácie vôní

Veľkonočné voňavky, ktoré naozaj chceš

3388 Views
 

Veľkonočné sviatky majú na Slovensku dlhú tradíciu. Dnes už však málokto z nás zažije tú pravú šibačku a oblievačku, ktorá má v našej krajine tradíciu už takmer 2000 rokov. Je však chvályhodné, že väčšina zvykov sa s rôznymi obmenami a prispôsobeniami zachovala až dodnes.  Mnohým cudzincom a určite aj mnohým ženám pripadajú naše zvyky možno trochu komické, možno drastické, ale nemožno im uprieť dobrý úmysel. Klasické „šibi, ryby,...“ dobrým prúteným korbáčom má na telo dievčiny preniesť ohybnosť, svižnosť a plodnosť. Svieža živá voda má zas dievčaťu priniesť zdravie, mladosť a krásu. To sú celkom dobré dôvody na to, aby sme my ženy túto veľkonočnú „tortúru“ pretrpeli, nemyslíte? Šibači si za to od nás vyslúžia ručne maľované kraslice, čokoládové vajíčka a zajačikov, prípadne aj nejaké to euro. 

issoria velka noc

V dnešnej modernej dobe sú tieto zvyky síce stále zachované, ale muži ich realizujú distingvovanejším spôsobom. Klasický vŕbový prútený korbáč s farebnými stuhami je nepochybne nezameniteľným symbolom veľkej noci, a preto aj dnes nechýba v ruke každého správneho šibača. Vedrá ľadovej vody z neďalekého potoka sa (chvalabohu) zmenili na pohár vlažnej vody alebo „voňavku“ (bohužiaľ) vo vlasoch. Ďakujem Vám milí gentlemanskí šibači-oblievači, že nás ušetríte večného prezliekania mokrého oblečenia, utierania podlahy a opravy rozmazaného make-upu, naozaj úprimne. Ale úprimne, možno by sme niekedy zniesli radšej aj to vedro vody ako ťažko páchnucu kolínsku vo vlasoch.  Milí páni, doveďte svoje gentlemanské umenie veľkonočného oblievania k dokonalosti a nechajte si poradiť s výberom vône, vďaka ktorej sa s radosťou necháme „vyšibať a obliať“ , a vďaka ktorej si odnesiete aj štedrú veľkonočnú výslužku. 

issoria velka noc

Ak by som si mala sama vybrať vôňu, s ktorou by som mala byť na Veľkú noc „vyoblievaná“ bol by to práve parfém ISSORIA IDA, pokojne by som zniesla aj celé vedro. Je to nerušivá, zaujímavá, nežná a svieža vôňa jari. Odzrkadľuje sviežosť jarného dažďa a čerstvého vzduchu, jemnosť a eleganciu kvetov a hebkosť ženskej pokožky. Dominantná konvalinka, ktorá je v podstate symbolom veľkej noci, spolu s pižmom a akordom čistej vody tvoria priezračnú kompozíciu, ktorá vyjadruje ženskosť v tej najprirodzenejšej podobe. ISSORIA IDA stiera vekové hranice, či hranice štýlu a vytvára univerzálny jazyk čistej a nežnej ženskej prirodzenosti. 

Parfém ISSORIA EJLA je ideálnou voľbou pre mladú dámu. Je to sofistikovaná mladistvá vôňa, z ktorej cítiť krehkosť a jemnosť. Má tak trochu romantický nádych, no ešte stále v dievčenskej nevinnosti. Úvodné tóny kvetov jablone a bergamotu mi pripomínajú vôňu kyslastého a šťavnatého jabĺčka, ktorého vôňa rovnako ako aj chuť, sa pomaly rozplýva do medovo sladkých, no stále ľahkých tónov. V rovnakej jemnej „tónine“ nadväzujú mäkké pižmo a jazmín, ktoré neutralizujú ovocné akordy a vôni prepožičiavajú nádych elegancie. ISSORIA EJLA nadchne každú mladú ženu s veselou povahou a nežnou romantickou dušou.

 issoria velka noc

Parfém ISSORIA JAIME je nežná vôňa, ktorá svojou jemnou sladkosťou doslova pohladí na duši. Aróma aldehydov navodzuje pocit čerstvého vzduchu a jemného vánku, ktorý v sebe nesie vôňu na slnku dozretého ovocia. Sladučké jahody, šťavnaté broskyne a sladkokyslá mandarínka sa vznášajú vo vetre, vďaka čomu nepôsobia ťažkopádne a presladene, ale jemne a veľmi sviežo. Vzdušný charakter vône dotvárajú tiež tóny fialky, kosatca a kvetu ylang-ylang, zatiaľ čo Ťa jemne dráždi zmyselný základ v podobe pižma, santalového dreva a hrejivej ambry. ISSORIA JAIME je ako jemná romantická symfónia, ktorá Ti vyčarí úsmev na perách a prinesie pokoj do Tvojej duše. 

Ak však neobľubuješ jemné, či romantické vône a aj počas Veľkej noci chceš voňať intenzívne, no stále sviežo unisex parfém ISSORIA EVEN je pre Teba tou správnou voľbou. Je to intenzívna aromatická vôňa, ktorá ihneď zaujme svojou jedinečnosťou. Čistej sviežej vôni so studeným kovovým nádychom dominujú bobule borievky s autentickou arómou dobre vychladeného ginu. Sladko-korenistý muškátový oriešok a zelená drevitosť koriandra ďalej umocňujú jej silne aromatický charakter. Keď však do popredia začnú vystupovať drevité tóny, ambra a jemný náznak vanilky ukrytej v základe, parfém ISSORIA EVEN začne pôsobiť útulne, mierne hrejivo a vľúdne avšak so zachovaním svojej sviežej povahy.

issoria velka noc

Veľká noc je krásny sviatok plný zvykov a tradícií, chutného jedla a času stráveného so svojimi blízkymi. Sláv ju preto tak, aby po sebe nezanechala horkú pachuť v podobe modrín po šibaní, prechladnutia po oblievačke a ťažkého parfému, ktorého vôňa nevyprchá ani po niekoľkých dňoch.