Blog navigation
Posted in: Kozmetika

Univerzálny prírodný púder Egyptská hlinka

1039 Views
 

Minerálne bahno sa od nepamäti používalo v rôznych kultúrach na liečivé účely, ale aj v dekoratívnej kozmetike. Staroveký Egypťania boli priekopníkmi vo využití liečivého minerálneho bahna. Úrodnú zem okolo rieky Níl a nánosy bahna boli darom nie len pre ich poľnohospodárstvo, ale aj pre liečebné a kozmetické účely. Bohaté Egypťanky sa líčili prírodnými farbami, kajalovým uhlíkom a púdrom z egyptského bahna. Vďaka tomuto púdru sa mohli pýšiť zdravou a mladistvou pleťou, nakoľko pôsobil dezinfikujúco, protizápalovo, zmatňujúco a mal výborné anti-aging účinky.

Aj dnes je minerálne bahno často základom rôznych peelingov, masiek na tvár, krycích tyčiniek a púdrov. Storočiami overené priaznivé účinky tohto priam zázračného kozmetického a liečebného prípravku Ti prinášame vo forme univerzálneho púdru Egyptská hlinka.

egyptská hlinka

Egyptská hlinka je čisté prírodné bahno vyťažené z Nílu, z určitej vrstvy zeme, kde sa milióny rokov rozkladajú zložky, ktoré majú blahodarný účinok na pleť. Vďaka tomu má schopnosť hojiť ťažké akné a vyrážky, upokojuje atopický ekzém i psoriázu. Je antialergénna, čo znamená, že je vhodná aj pre citlivú a ekzematickú pleť. Vďaka vitamínom A a E má tiež anti-aging vlastnosti.

Egyptská hlinka je naozaj univerzálnym púdrom pre všetky typy i farby pleti. Túto vlastnosť má vďaka oxidu, ktorý sa spojí s Ph Tvojej pokožky, naviaže sa naň, a tým sa dokonale prispôsobí každému typu a farbe pleti. Má vysokú kryciu schopnosť, vďaka čomu môže nahradiť aj make-up. Jej univerzálnosť spočíva tiež v tom, že je možné používať ju viacerými spôsobmi. Môžeš ju použiť ako púder, lícenku alebo ako očný tieň. Postupným nanášaním si môžeš sama zvoliť intenzitu farebného odtieňa od jemného opálenia až po výrazne snedú farbu pokožky.

Veľkou výhodou Egyptskej hlinky Lille je jej odolnosť voči vode, či potu, čo Ti zaručí dokonalý vzhľad po celý deň. Na jej odlíčenie však nie sú potrebné žiadne špeciálne prípravky, môžeš ju odlíčiť pleťovým mliekom, pleťovou vodou alebo olejom, jednoducho spôsobom aký Tebe vyhovuje. 

Egyptská hlinka je skutočne všestranný produkt s viacerými benefitmi pre bezchybný a zdravý vzhľad pleti. Ba naviac kúpou egyptskej hlinky myslíš ako aj na svoju peňaženku tak aj na životné prostredie. Jedno balenie egyptskej hlinky obsahuje približne 1000 použití, čo vystačí až na 3 roky, a ako som už spomínala zastúpi až niekoľko produktov dekoratívnej kozmetiky. Vďaka tomu nemusíš míňať nemalé sumy peňazí za množstvá spotrebovaných produktov.

egyptská hlinka

Egyptskú hlinku môžeš nanášať na očistenú pleť, na pleťový krém, či podkladovú bázu alebo aj na make-up. Ideálnym pomocníkom pri nanášaní púdru je štetec z prírodného vlasu, vďaka ktorému bude púder nanesený dôkladne a veľmi šetrne k Tvojej pleti. Nanášanie púdru špongiou, hubkou, či labutienkou veľmi neodporúčam, nakoľko jedine medzi štetinkami štetca a korkom vzniká trením ideálna teplota, ktorá umožní hlinku nanášať správne. Egyptská hlinka je vysoko pigmentovaná, čo znamená, že pri jej nanášaní musíš byť maximálne opatrná. Malé množstvo púdru nanesieš zo sitka na štetec a pomocou korkovej podložky rovnomerne rozotrieš prášok po štetci, až kým na štetinkách nie je púder viditeľný. Aplikuj na pokožku tela a tváre jemnými dlhými krúživými pohybmi.  

Ak si želáš hlinku aplikovať na tvár ako púder, začni jemnými krúživými pohybmi od líčok až kým neprejdeš postupne celú tvár. Nezabúdaj tiež na dekolt a oblasť okolo uší, aby výsledný efekt pôsobil čo najprirodzenejšie. Prekrytím tváre a dekoltu púdrom sa tiež vytvorí ochranná bariéra pred slnkom, vetrom, či inými nepriaznivými vplyvmi okolia, čím chrániš svoju pokožku pred znečistením, či jej poškodením.

egyptská hlinka

Pokiaľ si chceš egyptskou hlinkou kontúrovať tvár, v tom prípade používaj menšie a silnejšie pohyby od ucha smerom k nosu až po začiatok dúhovky. Zvyšný púder rozotri po okraji vlasov, čele, prípadne aj brady.

Egyptskú hlinku môžeš ďalej použiť ako očný tieň a tiež na celé telo pre dosiahnutie efektu prirodzeného opálenia. Pre príležitostné líčenie môžeš hlinku aplikovať vo viacerých vrstvách, čím si budeš sama regulovať intenzitu odtieňa.  

TIP na záver:  Pre správne nanášanie púdru Ti odporúčam kvalitný kozmetický štetec z prírodného vlasu v hygienickom vysúvacom obale. Krásny dizajnový štetec v rôznych farebných prevedeniach sa tiež pre svoju kompaktnú veľkosť zmestí do každej kabelky.